За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
ТРЕТО ОКО - 1: ВНИМАНИЕ, ЛОШО СЪДИЙСТВО !
23:39, 11 Март 2012 - Виктор ХРИСТОВ
Гръмотевична буря споходи бургаските рефери още в началото на пролетния полусезон в „А” ОФГ. Явлението е плод на нападки, но едва ли някой е очаквал да има чак толкова много критика. Една или две са срещите от 17-ия кръг, в която не се обсъжда съдийството. В некадърност, безотговорност, подигравка или в липса на умения се крият съдийските грешки?

Наистина ли бяха толкова трагични реферите в отсъжданията си през уикенда, че сега повечето шефове на отбори от четвърта дивизия скърцат със зъби и са готови да ударят по един шамар на грешниците? Това е въпрос, чийто отговор могат да дадат единствено и само ръководителите на клубовете. А може би и футболистите, че даже и запалянковците. Щом в почти всеки мач има претенции, независимо от едната или другата страна, значи нещата не ги бива.

Аз лично винаги в коментарите си съм се старал по-скоро да подкрепям реферите, отколкото да ги критикувам, защото често те нямат условия за нормалното ръководене на мачовете, но този път явно нямам това право. Добре, че няма бити съдии, бих възкликнал, защото подобен ураган от критика към реферите не е имало, не и в рамките на един уикенд. Единствената хвалба по адрес на съдиите идва от Димитър Пейчев от "Русокастро", който наистина похвали Севгин Адем и колегите му, след мача с "Миньор 1934" (5:1). 
 
Първи избухнаха от „Алтай” /Карагеоргиево/ - скромно отборче, което играе за чест и слава, защото там осъзнават, че на практика доиграват шампионата в „А” ОФГ. Аз лично за първи път виждам хората от Карагеоргиево толкова бесни, ядосани и афектирани от съдийството. Президентът Метин Латиф за първи път публично разкритикува определена съдийска тройка.
 
Дали мача „Стрела” /Дъбник/ - „Равда” е протекъл нормално? Едва ли! И там е имало съдийска брадва за домакините, но в „Стрела” са възпитани хора, които за щяло и нещяло не дават публично мнения. Въпреки всичко, аз открих хора, които в лични съобщения чрез Facebook ми съобщиха, че съдийството е било тенденциозно. Претенции от „Стрела” има, но нападки и критика няма.
 
На „Камено” – „Каблешково” претенциите са от страна и на двата отбора. По-ощетени се чувстват в Каблешково, а определени играчи на „Камено” не крият, че съдийството е било посредствено. Каблешковлии са изключително разочаровани и твърдят, че не са очаквали подобно отношение от страна на съдиите. „Ние победихме, но също имаме забележки към арбитрите”, заявиха футболисти на „Камено”.
 
Топ скандалите са в Обзор и Царево, където от „Вихър” /Айтос/ и „Странджанец” /Царево/ пряко обвиниха с имена различни рефери в лошо съдийство и непрофесионално отношение. Станимир Генев от „Вихър” нападна Георги Табаков и Георги Виделов, докато Дико Киряков от Царево не спести критика на Валентин Железов и Георги Ралев, дори добави, че не ги иска повече на мачове на "Странджанец".
 
Предоставям на Вашето внимание първото издание на рубриката „Трето око”, която като концепция е направена така, че да представя нещата без коментар – само с видео. Третото око в случая е обектива – независимо дали на фотоапарата или на камерата. С „Трето око” искам да ви покажа това, което някои от Вас няма да забележат. Това е видео-рубрика тип „без коментар”. 
 
В първото издание на „Трето око” публикувам реакцията на клубните ръководители от „Алтай” /Карагеоргиево/ след мача им с „Оризаре”, който те загубиха с 0:4.


Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
15 Декември 2018
Георги Генов
футболист
Оризаре
36
Недко Николов
футболист
Оризаре
27
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми