За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
СЛАБИ НОВАЦИ ДЪРПАТ НАДОЛУ НИВОТО НА ФУТБОЛА В „А” ОФГ
18:58, 04 Декември 2011 - Виктор ХРИСТОВ
В последните години определено се наслаждаваме на възкръсването на регионалния ни футбол. Появиха се толкова много отбори, че ОС на БФС бе принудено да сформира нови четири регионални групи, които бяха обозначени като „Б” окръжни. Над тях остана „А” регионална група, която през настоящия сезон за първи път е съставена от толкова много клубове – 16 на брой. До сега „А” ОФГ винаги е била действаща с не повече от 14 клуба. Поне аз нямам данни преди 1995-та година четвърта дивизия да е функционирала с 16 клуба. Само ветераните в областния ни футбол могат да посочат със сигурност дали „А” ОФГ някога е била с толкова много отбори.

Лично за мен е грешка,  че бе увеличен броят на отборите, защо качеството сега е по-слабо за разлика от миналия сезон. Тук обаче може да се породи дискусия, в която да се изрази мнение, че не е имало друг начин групата да остане от 14 клуба, понеже „Равда” получава правото да участва в групата като 15-ти отбор, който се е отказал от професионалната „Б” група, пропуска едно ниво, и слиза в „А” ОФГ.
 
Напротив – можеше, и начинът бе от пета дивизия да не влизат пет клуба („Алтай” /Карагеоргиево/, „Стрела” /Дъбник/, „Оризаре”, „Странджанец” /Царево/, „Миньор 1934” /Рудник/), а три. Така реално изпаднаха три („Манолич”, „Балкан” /Планиница/, „Ветрен”), а шампионът „Мастер” /Бс/ се качи във „В” група. Появиха се 6 нови клуба (горепосочените + „Равда”).

Какво получихме в замяна? Получихме по-лоша продукция, по-слаби мачове, а честно да си кажем – „Алтай” и „Стрела” се очертават като пълни аутсайдери, колкото и да е тежка тази дума за иначе коректните момчета от Карагеоргиево и Дъбник. Със слабите си игри напоследък „Равда” също може да се слезе към „Алтай” и „Стрела” в дъното. И вероятно това ще стане през пролетта, ако не бъдат взети някакви мерки през зимата. Иначе друг клуб, който в момента е в зоната на изпадащите, но който за мен няма да изпадне е „Оризаре”. И без тежко наказаните си двама ключови футболисти оризарци могат да се спасят, защото в момента са по-класни от „Равда”.

„Странджанец” /Царево/ направи тежка серия в последните 7-8 мача и също е близо до чертата с изпадащите, но те ще останат в групата, дори с цената на задължителни победи в домашни условия. Лошото е, че от влезлите в групата, единствено „Миньор 1934” има правилен почерк и дори в момента е в Топ 5 на класирането. Оказва се, че всички останали новаци са един пълнеж в групата, поне за сега. За това и апелирам към ОС на БФС да намали броя на отборите в дивизията още от следващия сезон. Това естествено няма как да стане, защото ако групата бъде сведена до 14 клуба няма да има места за всички кандидат-новаци – „Месамбрия” /Несебър/, „Свети Никола” /Бургас/ и „Балкан” /Добра поляна/ (изключвам отборите от „Б” ОФГ Запад, защото там битката за първото място още не е пред финалната си права). Реално от всички „Б” регионални групи това са първенците, които имат стабилна организация, качествени футболисти и категорични амбиции за промоция на по-горния етаж от регионалния ни футбол.

ОС на БФС със сигурност няма да си вкара зловещ автогол като допусне само 1 отбор от „Б” ОФГ, който да замени трите клуба които ще напуснат дивизията. Това означава, че ние трябва да преглътнем този сезон и да дочакаме следващия с надеждата групата да е по-силна, защото вече видяхме, че разликата между „А” ОФГ и „Б” ОФГ е от небето до земята – голяма. Типичен пример е и последният в есенното класиране на четвърта дивизия – „Алтай” /Карагеоргиево/, който миналия сезон мачкаше на воля в „Б” ОФГ, а сега е боксовата круша на „А” ОФГ, като до момента е записал една-единствена точка.

Между другото, тези дни в публичното пространство се заговори, че от следващия сезон „Б” регионалните групи няма да бъдат четири, а три. Става въпрос за сливане на дивизиите. От една страна е хубаво, за да могат отборите да играят повече срещи, но от друга това означава категоричен финансов колапс за не един или два отбора от пета дивизия. 
 
Нужни ли са според вас реформи в областния ни футбол, уважаеми посетители на „БУРГАС ФУТБОЛ” ? И ако да, какви? Формата за коментари е на Ваше разположение!


Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
11 Декември 2018
Николай Станков
футболист
ексиграч на Несебър
34
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми