За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
ВЕЖДИ ОРМАНОВ ИМА ВИЗИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА В ОБЩИНА РУЕН
01:11, 12 Октомври 2011 - Burgasfootball.com
Едно ново име излиза на политическата сцена в региона и по-конкретно в Община Руен. Нарича се Вежди Орманов - спортен човек, който познава добре проблемите в родния си край. Амбициран е да промени облика на общината, на която се носи славата на една от най-бедните в страната. Тя е и с голям брой населени места – 39. Вежди Орманов се кандидатира за кмет от името на Гражданска инициатива За модерен Руен. В бюлетината за гласуване той ще се изявява с номер 26. „БУРГАС ФУТБОЛ” се срещна с г-н Орманов две седмици преди заветната дата – 23-ти октомври, когато ще се проведат изборите за кметове и общински съветници по населени места, както и за президент на страната. Вежди Орманов е на 40 години, женен, има две деца.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Г-н Орманов, какво Ви накара да се кандидатирате за кмет на Община Руен ?
- Това е много деликатна тема, която не може да се обясни с няколко думи, но казано накратко - виждам и констатирам в последните няколко години, че самото управление на Община Руен е на чисто партиен принцип. Хора, които имат някаква визия за развитието и перспективата на общината не са допускани в нейното управление. Това е очевадно, а ако пообиколите населените места и ще видите за какво става въпрос. В Бургаска област са 13 общини, а само Община Руен е в такова състояние. Аз мисля, че имам доста лични качества, визия и виждане за просперитет на този регион, което ме накара да се кандидатирам.
 
- Мислите ли, че в Руенско спортът трябва да бъде допълнително развит? В Руен с много успехи се слави борбата, но пък и футболните отбори също са от значение за хората, които обичат най-популярния спорт.
- Безспорно спортът е нещо, което играе много важна роля за подрастващите. Бих казал, че не само важна, но и решаваща роля за тяхното реализиране. Спортът учи на самодисциплина, изгражда характер, подобрява физическото състояние. В последните 20 години има доста опасни медикаменти, препарати, алкохол, цигари, които са вредни на здравето, а ние със спорт можем да ги предпазим.
 
- Смятате ли, че в Руенско освен борба и футбол, могат да бъдат развити и други спортове? Примерно волейбол, тенис ...
- Традиционно Община Руен се слави с борбата, даже доколкото знам, в България единствения отбор по мазни борби е в Руен, но това не означава, че не могат да се развият и другите спортове. В момента това, което аз виждам и констатирам е, че няма някаква ясна визия за развитието на спорта, за социализиране на младите хора. 
Естествено, борбата е спорт, който е индивидуален, където са ангажирани по-малък брой хора, докато във футбола ние имаме 39 населени места, от които могат да се занимават 700-800 младежи, а защо не и девойки. Мислим в тази насока.
Общинското управление няма ясна визия за развитието на спорта в региона. Би трябвало да е в по-далечна перспектива, с привличането на спонсори. Трябва да се търсят алтернативни източници, а и една много добра кондиция с бизнеса, със самите инвеститори. Има формула как да бъдат привлечени такива, както и рекламодатели.
 
- Нужна ли е според Вас, една добра и хубава, нова, модерна многофункционална зала, която да служи дори за международни състезания, концерти и изложения?
- Може би ние сме единствената община в областта, която не разполага с такава база. Казвам база, многофункционална. Правилен Ви е въпроса. Да се използва не само за спорт, но и за много други цели. Това е заложено в моята програма и е сред основните ми приоритети – за изграждане на многофункционална зала, включваща и басейн...
Имаме традиции във волейбола, в баскетбола, доста силно е развито представянето ни в мотоспорта. Много внимателно трябва да се проверят нещата, да се анализират и да се излезе с обща концепция, която да не дава привилегия на един или друг спорт, за да могат младите, а и не само те, дори и по-възрастните, да се занимават с масов спорт.
Това, което аз констатирам, младежите и девойките в повечето населени места имат много силно желание за спорт, не говорим само за футбол. 

- И пак на тема футбол, защото на този етап „БУРГАС ФУТБОЛ” отразява главно аматьорския футбол в областта. В Руенско, от около 40 села, едва в 7-8 има отбори и бази. Вярно е, че няма как навсякъде да има такива, но можете ли да се ангажирате, да помагате за изграждането на бази и отбори на други места? Примерно в Ясеново, Разбойна, Скалак, Трънак, Дропла, Добромир и други?
- Да, това е много важен въпрос. Младежите имат съвсем елементарни искания за зимно време да имат някоя малка фитнес зала с няколко уреда. Има доста терени около населените места, където не се изисква голяма инвестиция като чиста воля за справянето с тези проблеми – да кажем да се изравни някой терен, да се поставят врати с мрежи... Не говорим за бази от европейска величина, а нещо елементарно, където младежта да се занимава със спорт на аматьорски начала. Идеята ми е вече изявилите се да работят с професионални треньори, независимо в кой спорт е, малко по-професионално. А защо не Община Руен да има в по-елитните групи отбор? Имаме възможност за това нещо. Младежите ни са спортна натура. Спортът не е за един ден. Иска се постоянство. Аз се ангажирам с това нещо – да намерим терени, където да спортуват младите хора.
 
- Казахте, че искате да привлечете доказани специалисти. Това означава, че Вие искате да дадете път на младежите, на децата в крехка възраст, за да могат още от малки да бъдат научени на спорт, независимо какъв е той.
- Да, една от програмите, по които мисля аз е, да се наблегне над съществуващите бази по училищата. Да се направят едни по-прилични ремонти и общи специалисти да преценяват кой какви качества и за кой спорт има дадености, но тук говорим за масов спорт. Професионалният спорт изисква по-усилена работа, двуразови тренировки... 
Идеята ми е да подбираме най-добрите ни кадри от всички населени места в общината, които участват в междуселските групи. Имам амбициите да се направи един качествен отбор, който примерно да се казва Община Руен. В такъв случай могат да се привлекат специалисти и треньори с ясна визия за перспектива, включително да се изградят и бази за подрастващото поколение. На първо време основните проблеми са елементарни на населението – да се обособи място за футболно игрище и намиране на помещение за зала, а има доста училища, в които може да се направи такова нещо.
 
- Изборите чукат на вратата. За финал – вашия кратък призив към потенциалните ви гласоподаватели чрез „БУРГАС ФУТБОЛ”.
- Първо, самото ми появяване в политическото ми пространство в общината е да умея да създам комфорт на хората и едно трезво мислене, което да не се подтиска на натиск или пък на някакви манипулации. Нека самите хора да послушат сърцето си, да гласуват за личности. Това в никакъв случай не значи – гласувайте за мен. Нека да се ослушат повече, защото един техен глас решава съдбините на техните деца, на тяхното бъдеще. Общината е в една капсулация в последните 20 години, не се работи достатъчно. Време за губене нямаме. Ако преценят, че аз мога да ги представлявам, да защитя техните интереси, моят номер е 26. Призовавам всички граждани да си послушат сърцата и да не се подават на провокации и да гласуват на предстоящите избори.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление! Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
11 Декември 2018
Николай Станков
футболист
ексиграч на Несебър
34
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми