За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА НОВИТЕ ПЪРВЕНСТВА В РЕГИОНАЛНИТЕ ГРУПИ?
18:18, 04 Септември 2009 - Виктор ХРИСТОВ - Bourgasfootball.com

Първенствата в регионалните групи чукат на вратата. Новите шампионати се чакат с голям трепет и вълнение от всички участници в „А” и „Б” групите администрирани от ОС на БФС – футболисти, треньори, президенти, фенове ...
Новото този път е, че пак има дебютиращи клубове, които са предимно от Община Руен – Череша, Ябълчево, Топчийско, Зайчар и Барселона /Просеник/.
Към тях добавяме и други нови клубове като Мастер /Бс/, Прилеп, Свети Влас и Тополица. Кой как ще се представя от новобранците донякъде е пълна загатка.
Има обаче индикации, че можем да очакваме нещо сериозно от Мастер и Свети Влас, където за сега тръгват с амбиции. Около останалите клубове мъглата е пълна.

Сега е моментът за прогнози и може би ще трябва да го използваме, тъй като до началото на новите първенства има броени дни.
Ясна е програмата на „А” регионална група. За пета дивизия от ОС на БФС първоначално не се нагърбваха да форсират с таблиците кой, кога и как ще играе, тъй като на много места имаше неразбории с терените. Сега обаче всичко е ясно. Знае се, че на много места ще домакинстват по два, три дори и четири тима.
Иначе и през новото първенство ще се играят много сдвоени срещи, които ще се ръководят от една съдийска бригада.

Лиспата на съдии от край време е болна тема за регионалния футбол, а нови момчета които да показват картони и да отсъждат нарушения и дузпи почти няма.
Ако приемем, че ще живеем с надеждата, че новия шампионат в „А” ОФГ ще мине по мед и масло, то трябва да сме луди или нещо главите да не ни слушат – поне в най-добрия случай. За да се избегнат нови ексцесии и грозни сцени по терените е нужно главно засилване на охраната и строги действия от страна на клубове домакини, които в никакъв случай не бива да се излагат допускайки да се получи някой цирк като онзи в Ахелой миналата пролет, когато целия бургаски регион настръхна от вандалщината на мача „Ахелой” – „Стрела” /Дъбник/.
За екшъна от ОС на БФС присъдиха наказания, които накараха повечето фенове и специалисти по футбола в региона да се смеят. А реално погледнато „Ахелой” май трябваше да бъде изваден от „Б” ОФГ Център, заради допуснатите грозни сцени баш в домашни условия.
Друг основен проблем остава достъпът на футболисти с нередовни картотеки в дузина от клубовете в четвърта и пета дивизия. Миналата есен първи от „Съединение” скочиха на „Руен”, че са ползвали играч на „Нефтохимик”, после пък от ухо на ухо се коментираше как все по-масово несебърските „Черноморец” и „Месамбрия” си разменят играчи нелегално. Върхът на сладоледа бе как пред очите на уж свестни съдии и делегати бяха допускани и играчи от професионалния футбол в други отбори.
Ако пък хвърлим по едно око на терените в региона, то няма как да не констатираме, че е пълно с долнопробни игрища, повечето от които криви, с дупки, а на някои оттях минава и черен път – примерно в Бата.
Друго на което трябва да се обърне внимание, специално за „Б” ОФГ са самите играчи, които вместо да се въздържат от коментар, тръгват да се правят на големи мъжаги пред съдиите и дават уж компетентно мнение за всяка погрешно свирена засада или пък маркиран фаул.

А сега нека се насочим отделно към всяко едно от първенствата.
В „А” ОФГ вече ги няма „Атлетик”, „Слънчев бряг”, „Ветрен I” и „Ястреб” /Кошарица/. Доста от отборите могат да въздъхнат спокойно, защото две години поред така и не се намери един нормален клуб, който да нанесе поражение на тима воден тогава от Станчо Цонев. Другите три тима изпаднаха без много шум отивайки буквално в ада – „Б” ОФГ. Там който е изпаднал почти не е оцелял или пък да се е върнал в „А” ОФГ да разкаже за какъв футбол и терени става въпрос. Може би новаците в четвърта дивизия има какво да споделят?
Но да се върнем към „Б” ОФГ и ада.
Типичен пример е „Карнобат”. Сякаш четата на Панайот Рошманов е урочасана.
От ОС на БФС не стига, че сервираха баражи на тепсия насред лятото, ами и „Карнобат” не успяха да преборят китното село Съединение, а пък после им се смя цяла околия, че не са преборили тима на кмета Ахмед Мюслюм. Докъде само са я докарали...
Чува се, че по техните стъпки вървят „Камено” и „Вихър” /Айтос/, но дали е вярно?
В „А” регионална група нещата са ясни горе-долу. За първото място би трябало да се борят „Анхиало” и „Русокастро”. Изненади ще се чакат от „Олимпик”, „Ахелой” и „Манолич”. Между другото, по непотвърдена информация се чува, че в „Манолич” ще играят за по 200 лева премия на човек. Аферим ако е вярно.

По стара традиция в златната среда може би ще бъдат „Ропотамо” /Приморско/, „Черноморски спортист” /Обзор/ и „Балкан” /Планиница/. За аутсайдери се считат новобранците от „Каблешково”, но те пък спокойно могат да объркат сметките на всеки който ги подцени. Може би в дъното ще е и „Странджанец” /Царево/. Всички останали неспоменати клубове наред с „Устрем” /Тънково/, „Оризаре”, „Вихър” /Айтос/ и „Камено” вероятно ще са извън първите осем.

В „Б” ОФГ Юг изглежда първите три места са резерве за „Мастер” /Бс/, „Черноморец” /Нс/ и „Странджа” /Малко Търново/. Подем се очаква от „Равда II”, „Ахтопол” и „Урожай” /Българово/. „Бургос” /Ливада/, „Месамбрия” /Нс/ и „Слънчев бряг” вече малко хора ги броят за сериозни отбори с оглед на представянето им в предходните 365 дни. Има индикации, че „Ветрен I” и „Миньор 1936” ще са стабилни клубове, но времето ще покаже.
Интересно ще е в централната група, където ако „Стрела” /Дъбник/ не стане първи, то клубът след една година ще трябва да бъде закрит. Толкова слаба и равностойна е тази дивизия, че дори Виктор Христов да се картотекира в някой от отборите и спокойно може да стане голмайсор в шампионата. Надъхванки ще има само в дербитата Порой-Гълъбец, Влас-Кошарица и Страцин-Бата. Всичко друго ще е един голям бъркоч и нищо чудно на всеки два кръга претендетите за местата в челото да са различни.

В западната „Б” ОФГ ще има доста новобранци, а според ясновидци от Зайчар първи трябва да стане тяхната „Бяла река”. Но „Бяла река” има и в Тополица, за това и ще се очаква с интерес тази среща. Феновете на двата тима вече не веднъж се караха в коментарите под новините на „БУРГАС ФУТБОЛ”, за това кой бил измислил първи името „Бяла река”. Групата ще е интересна дотолкова, че „Карнобат” е сложен при новобранците и като старо куче трябва да лае наред и насред селата за да се върне с кокал /трофей/ в „А”ОФГ.
Шансове за промоция май ще има и „Голое” /Лозарево/, където г-н БДЖ /Бенчо Димов Жечев/ се е заканил да сглоби здрав състав и да гони връщане в горната група, освен ако комшиите от Сунгурларе не решат, че е дошло време да се качат в „А” ОФГ.
От Прилеп никой не знае какво може да се очаква. Чува се само, че правят хубава база и нищо повече. С Ябълчево нещата са сходни. За Череша освен, че са нахални също не се знае нищо друго. Защо нахални ли? Ами те до такава степен се натискаха да започнат в „Б” ОФГ, че образуваха главоболие на господата Дремсизов и Станчев. В крайна сметка упорството им се увенча с успех.

В Просеник пък решиха, че един отбор не им стига и си направиха втори, та взеха и го кръстиха „Барселона”, но едва ли можем да очакваме нещо интересно от Марадона и компания, освен да стряскат съперниците си със самото име.
Големи надежди се възлагат на „Топчийско”, но пък там терена е зле и местните играчи ще трябва да пътуват до Руен, за да посрещат съперниците си.
Това е положението. Представих ви един малко по-различен коментар с нотка на неприязъм и с известна доза ескцентризъм, не че имам нещо против към който и да е от клубовете. Хубаво е човек да експериментира, дори и понякога да пише глупости или да дразни читателите с някакви измишльотини.

Да си пожелаем успешен нов сезон и да няма много разправии по игрищата и поляните, по картофените ниви и стадионите. Нека феърплеят да надделява и споровете за отсъжданията на съдиите да намалеят, защото и те са хора и те грешат.
Нека в края на сезона да се съберем всички на пикник в Дъбник край игрището и да изпечем по един сокол, ястреб или бял гълъб. А може и един заек от Зайчар.
Бадема лично ще го ангажираме да докара половин кило бадеми, а лицата от Ябълчево и Череша ще ги помолим да почерпят по някой килограм ябълки и череши. На края ще накараме ексмениджъра на „Белите гълъби” Станчо Манолов да извади пак кутията с бонбони и да ни почерпи всички за хубавия сезон.

Готови ли сте за новите първенства в регионални групи?Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
11 Декември 2018
Николай Станков
футболист
ексиграч на Несебър
34
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми