За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
ВЕТЕРАНИТЕ НА РУДНИК – НА ГОДИНИ ПО-ГОЛЕМИ, НО С ФУТБОЛНИ КАЧЕСТВА НЕПРОМЕНЕНИ
Футболен спектакъл на високо ниво бе сътворен на стадион „Георги Генчев” в Рудник, където местните ветерани премериха сили с "връстниците" си от Българово. Символичните домакини спечелиха мача с 5:2, като двата отбора заслужават големи похвали за коректната и в същото време атрактивна продукция. На терена не липсваха състезатели с побелели коси, дали много на своите отбори в предишни години, но оставили на страна впоследствие своите футболни обувки. И този път се потвърди максимата, че футболът е за всички, които го умеят, независимо от тяхната възраст.
 
 Домакините от Рудник организираха срещата по повод 75 годишнината от създаването на своя отбор. Президентът на „Миньор 1934” Коста Иванов бе с основна заслуга при реализацията на проекта за футболния празник, който впечатли присъстващите на стадиона. Решителна намеса при оформянето на всеки един детайл около организацията имаше и изпълнителният директор на клуба Райко Иванов, който имаше честта да ръководи мача. Интересно е да се отбележи, че неговите асистенти бяха общо четирима – по двама в двете полувремена. През първата част страничните флагчета размахваха фенове на домакините, докато след почивката засади маркираха Георги Иванов и Юсеин Ахмед – от отбора настоящ участник в „А” регионална група.
 
 


Интересни псевдоними имаха част от подвизаващите се на терена играчи от Рудник – Бейчето, Рудника, Стария, Джибрата, Мишката. По-любопитни обаче бяха фактите около някои от състезателите, играли в „Миньор”. Иван Атанасов може да се гордее с това, че е бил персонален пазач на легендата на българския футбол Димитър Якимов. Атанасов е носил екипа на автентичния „Черноморец”, а отличните му мачовете срещу Якимов са оставили траен отпечатък в съзнанието на футболните фенове в региона.
 
Друго от имената в отбора на домакините – Здравко Ненов, е чичото на известните футболни братя Нено и Стоян Ненови. Играха още Васил Стойчев – Бейчето, който е един от създателите на бившия участник във „В” група „Порт” /Бургас/, както и екс-треньорът на едноименния отбор Марин Сарафов. Заслуга при оформянето на стартовия състав имаше Петю Ганчев, чиято селекция съумя да го зарадва с победа. Срещата пък бе обслужвана от д-р Кадир Кадир – Афузов, който по време на мача разкри, че вече 40 години помага на страдащи от болка контузени футболисти в Рудник.
 
 За доброто настроени преди, около и след мача говори и видео-картината, която „БУРГАС ФУТБОЛ” успя да заснеме. С шегите, закачките и предизвикателствата в словата на участниците във видеата удостоверяваме, че мачът наистина не бе за пропускане, а футболният празник със сигурност ще се помни дълго време. Клубното ръководство на „Миньор 1934” почерпи всички участници в срещата с празничен банкет, на който присъстващите хапнаха курбан, вдигнаха наздравица, после си пожелаха по-често да организират подобни срещи. За доброто настроение на присъстващите в ресторанта се грижеше оркестър, който изпълни богата колекция от своя музикален каталог, включващ поп-фолк и фолклорни изпълнения, които накараха раздалите се на терена футболисти да се включат с танци и на дансинга.ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТАРУДНИК – БЪЛГАРОВО 5:2 
Голмайстори за победителите: Здравко Ненов (2 гола), Иво Терзиев, Петю Ганчев, Васил Стойчев
 
25.5.2012, Рудник, ст. „Георги Генчев” – 100 зрители
Приятелски мач по повод 75 годишнината от създаването на ФК „Миньор” /Рудник/
Главен съдия: Райко Иванов

РУДНИК
: Живко Мерсинков, Иван Вачев, Иван Атанасов – Рудника, Здравко Ненов, Марин Сарафов, Митко Коларов – Стария, Иво Терзиев – Джибрата, Диян Христов, Васил Стойчев – Бейчето, Дечо Топалов, Румен Грънчаров /Като резерви влязоха Мишо Николов – Мишката и Петю Ганчев/


Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
16 Декември 2018
Димитър Пологов
футболист
Равда II
35
Нихат Топал
футболист
Габър /Габерово/
28
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми